Sectorul educational, a fost unul dintre cele mai avariate, COVID-19, afectand direct 1,6 miliarde de studenti. Si desi aceasta schimbare a stimulat inovatii incredibile, a si scos la iveala niste probleme majore. Din perspectiva infrastructurii, 430 de milioane de studenti nu au putut fi contactati, din cauza unei combinatii de lacune in tehnologie si politica guvernamentala. O alta problema a fost cea a formarii, deoarece a devenit usor vizibil, ca multi profesori au trebuit sa se adapteze la o noua metoda de predat, fara a avea o pregatire adecvata.
Ca si in cazul spatiilor de munca, educatia va urma cel mai probabil un sistem hibrid, ceea ce va insemna ca scolile si universitatile, vor continua sa-si concentreze resursele catre remodelarea materialelor existente in continuturi mai interactive si captivante pentru studenti. Ei au la dispozitie aplicatii de eLearning, sau LMS (Learning Management System), precum: Docebo, WiziQ sau Adobe Captivate. In 2021, vom vedea cel mai probabil aparitia si a altor aplicatii de acest tip si cu siguranta perfectionarea celor existente.
Iar cand vorbim de partea de hardware, este clar ca sistemele si aplicatiile pentru video conferinta vor fi in continuare folosite si implementate, ca si in celalte sectoare. Tablele interactive, probabil vor primi si mai multe imbunatatiri, pentru a se plia mai bine pe nevoile exacte din timpul unui curs virtual.