Solutii videowall captivante pentru noul studio al Stirilor PRO TVNoul studio al Stirilor PRO TV a fost dotat de AVITECH cu tehnologie de ultima generatie, pentru a oferi telespectatorilor cele mai intense si realiste experiente vizuale pentru stirile prezentate. Solutia oferita de AVITECH include 3 videowall-uri, alcatuite din cuburi MicroTiles, care pot fi grupate si aranjate in orice forma. Aflandu-ne in era inaltei definitii, intregul proiect a fost gandit pentru a oferi o panza virtuala totala de peste 20 de MegaPixeli. Detaliile sunt reproduse cu un pixel pitch de numai 1.27 mm si redate cu ajutorul LED-urilor discrete RGB.

Videowall-ul principal, pozitionat in spatele pupitrului prezentatorului, este alcatuit din 128 de cuburi (16x8) instalate pe o structura din aluminiu curbata.

Cel de-al doilea videowall, utilizat preponderent pentru rubricile Meteo si Sport, este alcatuit din 60 de cuburi si beneficiaza si de o rama interactiva, cu tehnologie multitouch. De asemenea, reportajele speciale din cadrul Stirilor PRO TV capata o cu totul alta perspectiva atunci cand sunt prezentate pe acest videowall. Aceasta tehnologie se bazeaza pe detectia optica a umbrelor generate pe o suprafata de obiectele care o ating, proces care garanteaza perfomanta si un grad de acuratete maxime.

Cel mai mic dintre videowall-urile noului studio, compus din 8 cuburi, este incorporat in desk-ul prezentatorului.

Avand dimensiuni de doar 408 x 306 mm, o adancime de 260 mm si un spatiu necesar de doar 50 mm pentru ventilatie, displayurile MicroTiles de la Christie Digital pot fi grupate si aranjate in orice forma sau dimensiune. Mai mult, cuburile se remarca prin niveluri uimitoare de luminozitate, contrast si reproducere a culorilor, ceea ce le recomanda pentru o multitudine de aplicatii.

Desi au o structura complexa, necesita pentru control o singura unitate de procesare a semnalului provenit de la cele mai raspandite playere multimedia. Sistemele sunt foarte avantajoase si din punct de vedere al costurilor de intretinere, al fiabilitatii, duratei de viata componentelor.

“PRO TV a fost inca de la lansare un pionier al dezvoltarii tehnologiei televiziunii in Romania. La fel ca si in alte proiecte tehnice realizate de-a lungul timpului, PRO TV a reusit si de aceasta data sa impinga tehnologia la limitele ei superioare si sa lanseze in acest an un studio de stiri modern, unic in Romania. A fost un proiect care ne-a pus la incercare abilitatile tehnice si flexibilitatea de a identifica cele mai potrivite solutii, proiect pe care am reusit sa il punem in practica cu succes impreuna cu furnizorii nostri. Rezolutia 4k pe care o folosim pentru cele doua videowall-uri mari creeaza, intr-adevar, o imagine de o mare acuratete, care ofera telespectatorilor un adevarat spectacol al stirilor. “ a declarat Bogdan Andreescu, Director Tehnic PRO TV.Doresti mai multe informatii despre solutiile de tip videowall ?

Specialistii ELTEK te vor contacta in scurt timp, pentru a stabili o intalnire.