Solutii de videoconferintaVideoconferinta are rolul de a realiza o conexiune vizuala si audio intre doua sau mai multe persoane, indiferent ca acestia se afla in locatii diferite in momentul conexiunii. Scopul principal al unei videoconferinte este de a permite procesului de comunicare sa se desfasoare in orice conditii. Fie ca vorbim de tari sau continente diferite, o videoconferinta face posibila conexiunea rapid, rezultand astfel o comunicare eficienta.
Prin intermediul unei videoconferinte ai posibilitatea de a transmite imagini HD si sunet de inalta calitate. Pentru companii, videoconferintele reprezinta o componenta a conceptului de comunicare unificata.

Avantajele utilizarii videoconferintelor

Ne este cunoscut faptul ca intalnirile fata in fata sunt absolut necesare intr-o companie, insa acestea pot fi inlocuite cu succes de sistemele de videoconferinta, care permit companiei sa faca economie de resurse si costuri si totodata sa aiba o productivitate crescuta. Astfel videoconferinta ofera companiilor beneficii incontestabile. De asemenea, solutiile si sistemele pentru videoconferinta ocupa un rol esential in eficientizarea activitatiilor din cadrul intregii companii.
Un studiu realizat in anii 1967 scoate in evidenta ca elementele care contribuie la increderea intr-o persoana atunci cand transmite un mesaj sunt cuvintele (7%), tonul vocii (38%), si limbajul corpului (55%). Videoconferinta permite utilizatoriilor sa fie auziti si vazuti in acelasi timp.

Din avantajele solutiilor de videoconferinta enumeram;

• Deciziile pot fi luate intr-un timp rapid si scurt.
• Productivitatea echipei poate fi imbunatatita.
• Eficientizarea activitatiilor desfasurate in cadrul companiei.
• Reducerea costurilor privind calatoriile in interes de serviciu.
• Comunicare mai activa cu clientii, partenerii sau angajatii companiei.
• Imbunatatirea managementului privind echipele dispersate.

Utilizarea solutiilor de videoconferinta pot imbunatatii productivitatea semnificativ si totodata pot reduce costurile prin inlocuirea deplasarilor cu solutiile de videoconferinta ce permit aducerea impreuna a angajatiilor si partenerilor, rezultand astfel o comunicare eficienta si moderna.
Prin intermediul sistemelor de videoconferinta, companiile au posibilitatea de a comunica in mod constant, de a dezvolta strategii, implementa proiecte, realiza sesiuni de training, iar videoconferinta poate oferii toate avantajele intalnirii fata in fata, minimizand semnificativ costurile in cazul in care s-ar fi optat pentru deplasari privind aceste activitati. Dezvoltarea tehnologiei nu face decat ca utilizarea videoconferintelor sa fie din ce in ce mai des intalnita. Videoconferinta joaca un rol major si de interes in consolidarea relatiilor intre clienti, parteneri si angajati.

Totodata sistemele de videoconferinta permit:

• Posibilitatea lucrului de la distanta.
• Colaborarea si comunicarea, in mod eficient.
• Partajarea in timp real privind materialelor necesare.
• Adnotari si transmiterea de modificari in diferite forme de documente (ppt, excel, word etc).
• Distribuirea informatiilor catre persoanele care nu au participat efectiv la videoconferinta.

Putem spune ca exista 3 categorii principale de videoconferinta, si anume:

1. Sistemul de videoconferinta teleprezenta

Teleprezenta este utilizata pentru a simula o conferinta video live in randul persoanelor care se afla in diferite locuri din intreaga lume. Unii utilizatori includ in cadrul acestor videoconferinte imagini holografice sau 3D pentru a face ca intalnirea sa fie cat mai realista.

2. Sistemul de videoconferinta bazat pe camera

Un alt sistem de videoconferinta poate fi cel bazat pe camera video si software-ul de conferinte. Acesta este compus din MCU (unitate de control multipla) si conexiune la Internet. Dupa ce a fost instalata camera cu sistemul de videoconferinta, puteti sustine cu usurinta o intalnire virtuala cu clientii, furnizorii sau partenerii dumneavoastra, oricand, oriunde.
Sistemul de videoconferinta bazat pe camera va permite sa gazduiti apeluri de inalta calitate intr-un mod rapid si usor.

3. Sistem de conferinta video desktop

Videoconferinta de tip desktop este des practicata si imbratisata de companii datorita modului usor de utilizare. Aceasta poate fi utilizata doar prin descarcarea si instalarea unui software de videoconferinta care permite gazduirea rapida a videoconferintelor online direct de pe computerul dumneavoastra. Inainte de a initia o conferinta trebuie sa va asigurati ca laptopul este echipat cu o camera web, un microfon si un difuzor. Videoconferinta desktop este considerata cea mai accesibila comparativ cu celelalte doua ssisteme de videoconferinte enumerate mai sus.
Desigur, aveti posibilitatea de a imbina teleprezenta cu videoconferinta bazata pe camera. Exemplele de mai sus sunt doar 3 din cele existente. Fiecare tip de videoconferinta are avantajele si dezavantajele sale, indiferent pe care o alegeti conteaza sa fie solutia potrivita afacerii dumneavoastra.
Pentru a beneficia de avantajele videoconferintei si pentru a alege o solutie optima pentru nevoile afacerii dumneavoastra, va recomandam sa luati legatura cu unul dintre specialistii nostri.

ELTEK ofera solutii complete, la cheie, cu echipamente de top, acoperind toate fazele unei implementari de succes. ELTEK are capacitatea de a construi si implementa un sistem de videoconferinta complet. Specialistii nostri certificati personalizeaza fiecare proiect prin solutii care pot indeplini obiectivele dorite de catre clientii nostri. ELTEK Multimedia este cel mai mare integrator de sisteme si furnizor de solutii cu expertiza in domeniile Audio, Vizual, Automatizari, IT&Comunicatii, din Romania si regiunea Balcanica.

Echipamente

Logitech


Barco


Crestron

SMART Technologies

Servicii

Consultanta

Ofertare

Proiectare

Furnizare

Instalare

Punere in functiune

Doresti mai multe informatii despre solutiile de videoconferinta?

Specialistii ELTEK te vor contacta in scurt timp, pentru a stabili o intalnire