Logitech Rally, solutia completa pentru conferinte


 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Pentru a completa pachetul de solutii pentru spatiile de colaborare, in 2018, Logitech a lansat sistemul pentru video-comunicații Rally, destinat incaperilor de dimensiuni medii si chiar si mari. Aceasta solutie avansata de colaborari unificate, a fost creata ca un intermediar intre sistemele dedicate de video-conferinta si echipamentele periferice USB, prin calitatea oferita audio si video, si prin faptul ca se diferentiaza de perifericele USB normale, prin software-urile incorporate direct.

Componenta principala a suitei Rally, este camera video 4K PTZ (panoramare, inclinare, zoom), care poate fi folosita ca si o camera USB independenta. Solutia completa cuprinde aceasta camera impreuna cu o serie de accesori integrate cu ea, precum echipamente modulare audio (doua difuzoare si doua microfoane Mic Pads – se pot adauga pana la 5 microfoane aditionale), un sistem de montare si o solutie pentru gestionarea cablajului.
Provocarile din timpul unei video-conferinte, carora acest sistem li se adreseaza direct, includ:

• Camera trebuie sa fie destul de departe pentru a incadra toti participantii. Dar, un camp larg de vizualizare, scade din puterea de captivare a vorbitorului. Solutia Logitech e realizarea de ajustari pe parcursul conferintei, iar aceasta camera o face automat, prin tehnologia RightSight;

• Microfoanele trebuie sa fie distribuite in toata incaperea pentru a capta toate vocile. Acest lucru necesita o solutie de gestionare a zgomotului din fundal, oferita de incorporarea in Mic Pads a RightSound;

• Sunetul audio receptat trebuie sa fie distribuit in mod egal in toata incaperea, astfel camera si difuzoarele sistemului sunt amplasate langa monitor, iar microfoanele langa participanti.

O solutie completa

Camera video, Rally este intr-adevar atractia principala a sistemului, avand specificatiile unei camere premium, prin rezolutia 4K cu 30 fps oferita (si 60 fps pentru 1080p). Aceasta este capabila sa ofere imagini clare, si pentru cele mai mari dintre salile de conferinta, prin zoom-ul digital 15x, campul de vizualizare de 90° (montarea pe o baza mobila, ii ofera o miscare de 180° ) si prin senzorul de 13 megapixeli.

Rezolutia 4K pentru o camera USB, este intr-adevar uimitoare, si e datorata faptului ca Rally este printre primele camere care au un port USB 3.0 Type C. De asemenea, majoritatea camerelor de pe piata, folosesc USB 2.0, si nu au capacitatea sa sustina rezolutia de 1080p, comprimand video-ul inainte ca acesta sa ajunga la software-ul de procesare de pe desktop. Folosirea de catre Rally, a video-ului necomprimat ofera posibilitatea sa fie realizate procesari aditionale ale imaginii.

In complementaritatea camerei, vine si o telecomanda RF, pentru a controla miscarile acesteia. In acelasi scop, se poate folosi aplicatia Android sau IoS de la Logitech, Soft Remote. Dar probabil, utilizarea ambelor nu va fi necesara, datorita tehnologiei RightSight, care muta si ajusteaza lentilele camerei pentru a incadra toate persoanele dintr-o incapere.

Captarea tuturoror, a fost intodeauna calcaiul lui Ahile pentru video-conferinte, pentru ca a dus mereu la un nivel scazut de implicare din partea participantilor. RightSense, reuseste sa depaseasca acest obstacol prin software-ul de procesare al imaginii si recunoastere al corpurilor persoanelor, fara a ridica probleme de intimitate (software-ul nu detecteaza fetele, ci doar forma capului si a corpului.

Cealalta tehnologie din suita RightSense, care se regaseste integrata in aceasta camera, este RightLight, care are rolul unui estetician pentru utilizatorii camerei, indiferent de conditiile de luminozitate din incapere. Tehnologia optimizeaza dinamic echilibrul luminii si al saturatiei, acordand prioritate fetelor peste obiecte si suprafete pentru a reda tonuri de aspect natural.

Difuzoarele (sound bars) Rally sunt oferite intentionat ca produse individuale pentru a elimina riscul interferentei de la vibratii. Difuzorul interior de 3’’ cu un driver de 76 de mm, asigura ca doar unul este suficient sa ofere un sunet clar, natural pentru o incapere cu o arie de 100 mp.

Este des intalnita solutia altor sisteme, care plaseaza difuzorul pe masa, si este intuitiv pentru conferinte care se desfasoara doar audio. Dar daca adaugam si componenta, video, aceasta utilizare poate fi derurtanta pentru creier. Pentru a evita acest dezacord si a asigura ca sunetul provine din acelasi loc in care vedem audienta de la celalalt capat al firului, Logitech plaseaza aceste difuzoare langa monitor.

Microfoanele, dispun de tehnologia de procesare audio RightSound, care echilibreaza tonalitatile vocilor si le separa de zgomotul nedorit din fundal. Acestea au o diagonala de 10 cm si pot fi plasate in orice loc al incaperii. Fiecare microfon este echivalentul de acoperire a sunetului, a 6 persoane aditionale. Sistemul poate acomoda pana la 7 microfoane, permitand utilizarea optima in incaperi de pana la 46 de persoane.

Nodurile USB. Design-ul Rally este constituit din componente separate. Astfel, Logitech s-a adresat si provocarii de gestionare a cablajului. Pentru aceasta, sistemul Rally include un nod USB pentru afisare si unul pentru masa. Desi adaugarea unor doua noi echipamente, pare contraintuitiv, de fapt ele reduc numarul de cabluri utilizate. Cele doua noduri (hubs), sunt interconectate printr-un cablu standard Cat6, legand astfel cu un singur cablu zona de afisare (camera si difuzoarele) cu zona de masa (microfoanele). Ambele noduri, ofera o gama intreaga de port-uri necesare, precum: USB Type A, B, si C, HDMI Type A si pentru nodul de pe masa, conexiune prin Bluetooth.

Beneficiile aditionale Rally

Confidentialitate: Cand camera Rally nu este utilizata, obiectivul se orienteaza automat in jos. Acest lucru ofera o afirmatie vizuala ca ea nu poate vedea nimic in spatiul de intalnire.

Design: Camera incorporeaza optica Logitech intr-un design industrial pentru orice cadru profesional. Finisata elegant in negru, aceasta poate fi pozitionata pe o masa, montata pe un trepied sau fixata pe un perete. Pentru instalarea pe tavan, camera detecteaza momentul inversarii si corecteaza automat orientarea imaginii.

Certificata pentru aplicatii de video-conferinta: Tehnologiile camerei sunt compatibile cu majoritatea platformelor de video-conferinta, precum: Cisco Webex, Google Meet, Microsoft Teams si Zoom.

Concluzie

Logitech este un pionier al industriei video si audio, oferind o varietate larga de parametrii pentru video-conferinte, proiectati special pentru toate dimensiunile. Calitatea tehnologiilor si expertiza adaugata in produsele lor, ne-au convins sa folosim sistemul sau camera Rally, pentru a dota aproximativ 50 de sali de conferinta, de la aparitia produsului si pana in ziua de astazi.

Camera PTZ Logitech Rally se afla si in magazinul virtual al ELTEK Multimedia, atat individual, cat si in cadrul sistemului Rally Plus De asemenea, pentru extinderea capacitatilor de captare ale sunetului, in oferta noastra se regasesc si Rally Mic Pod. Vizitati-ne magazinul, accesand: https://store.eltek.ro/.

Camere Logitech


Logitech RightSense


Servicii
CONSULTANTA

PROIECTARE

INSTALARE

INTEGRARE CU ALTE SISTEME

MENTENANTA

SUPORT TEHNIC

Doresti mai multe informatii despre solutiile Logitech?

Specialistii ELTEK te vor contacta in scurt timp, pentru a stabili o intalnire.
 • Comunicat ELTEK privind situatia actuala


  Activitatea companiilor din grupul AVITECH continua la acelasi nivel de profesionalism si asiguram partenerii nostri ca respectam toate masurile de siguranta impuse de Ministerele Sanatatii si Afacerilor Interne.

 • Solutii de tip videowall pentru cladirea The Bridge II


  Proiectele The Bridge I si The Bridge II intaresc inca o data angajamentul ELTEK de a pune la dispozitia clientilor nostri cele mai inovatoare, eficiente si productive tehnologii si echipamente.

 • Viorel Biziru este noul partener al companiei ELTEK


  Viorel a absolvit Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, are certificari PMP, CTS si o experienta de peste 15 ani in coordonarea unora dintre cele mai importante proiecte A/V.

 • ELTEK a devenit parte din AVITECH Group


  Viziunea companiei este de a deveni cel mai mare integrator de sisteme si furnizor de solutii cu expertiza in domeniile Audio, Vizual, Automatizari, IT&Comunicatii, din Romania si regiunea Balcanica.

 • Cel mai bun partener NEC pentru solutii Videowall


  Ca recunoastere a profesionalismului, la sfarsitul anului 2018, filiala NEC RBM ne-a conferit premiul pentru cel mai bun partener din regiune, in domeniul proiectarii si promovarii solutiilor de afisare de tip Videowall.

 • Va invitam sa ne vizitati la ISE 2019 Amsterdam


  Ca in fiecare an, va invitam sa ne vizitati in perioada 5-8 Februarie la Amsterdam, in standurile partenerilor nostri prezenti la Integrated Systems Europe 2019 pentru a va prezenta utimele tehnologii si solutii A/V.