ELTEK Multimedia, pionier in domeniul Digital Signage in RomaniaDigital Signage

Digital Signage reprezinta o solutie de afisare a continutului intr-un mod dinamic si interactiv prezent din ce in ce mai mult in zonele comerciale, corporate, in spatiile publice. Pentru a transmite informatii ce pot fi actualizate in timp real prin text, imagini, video, precum: meniuri destinate restaurantelor, informatii despre programul mijloacelor de transport, date privind starea vremii sau promotii se folosesc urmatoarele tehnologii: LCD, LED, proiectoare, e-paper etc.

Solutiile digital signage sunt utilizate in spatii interioare si exterioare (indoor si outdoor) ca de exemplu: industria transporturilor, muzee, stadioane, centre comerciale, hoteluri, restaurante, cladiri de birouri, insitutitii administrative, avand ca scop principal expunerea strategica a mesajului pentru informarea audientei intr-un mod simplu si interactiv.

In spatiile outdoor retelele digital signage sunt prezente prin ecrane de mari dimensiuni – LED, ce sunt amplasate in mod strategic in zonele aglomerate cu trafic intens, de exemplu centrele comerciale.
Solutiile digital signage sunt intr-o continua expansiune.
Se estimeaza un numar de peste 200 de companii unice din intreaga lume ce comercializeaza echipamente destinate solutiilor digital signage, iar numarul acestora este intr-o continua crestere.

Odata cu aceasta expansiune a lumii digitale, se estimeaza o crestere de pana la 21,92 miliarde USD pana in anul 2020. In prezent America de Nord domina piata digital signage, locul unde se estimeaza un numar de peste 2.000.000 de dispozitive digital signage, aceasta fiind urmata de Germania, Marea Britanie in Europa si Japonia, Coreea de Sud in Asia.

Aplicatii ale retelelor de Digital Signage

Digital Signage este mediul in care informatia de interes general, publicitatea se imbina armonios cu divertismentul livrand astfel continut de interes cu un impact semnificativ asupra audientei.
Domeniile prinicipale unde putem utiliza sistemele digital signage sunt urmatoarele: companii de publicitate, retail, centre comerciale, corporate, banci, educatie, spitale, hoteluri (programare sali, menu board, atractii, facilitati), arene sportive (ghidare informatii, atractii, oferte speciale retail,), institutii de stat, administratie si interne (informare, queueing, educare, bune practici), administratii locale (retele de informare si publicitate), transporturi (gari, metrou, statii se transport, aeroporturi).

Principalele functii ale retelelor de digital signage sunt:

• Informarea publica: stiri, date despre vreme, trafic sau informatii specifice locatiei precum iesirile in situatie de urgenta, harta orasului sau programul mijloacelor de transport in comun.
• Informarea interna: mesaje corporative, stiri, articole de sanatate si siguranta.
• Informatiile despre produse: preturi, fotografii, compozitie etc.
• Informatiile ce pot inbunatatii experienta clientului: echipamente digitale signage prezente in muzee, galerii, expozitii, atractii culturale si turistice.
• Publicitatea si promovarea: promovarea produselor sau serviciilor prin intermediul sistemelor de digital signage.
• Construirea brand-ului: echipamentele de digital signage au ca rol promovarea brandului si construirea unei identitati de brand.
• Influentarea comportamentului clientilor: cresterea timpului de stationare in magazin, directionarea clientilor in zone diferite de retail.
• Influentarea clientului in procesul de luarea deciziilor cu privire la un produs sau brand: sistemele de digital signage pot veni in ajutorul clientului prin aplicatii ce ii permit acestuia verificarea preturilor, ofertelor, informatiilor despre produse, stocul actualizat al acestora sau gestionarea listelor de cumparaturi.
• Navigarea: cu ajutorul display-urilor interactive si dinamice destinate colaborarii, clientii pot beneficia de o noua experienta, ca de exemplu in cazul “informational footsteps” ce se regasesc in unele muzee sau atractii turistice si culturale.
• Rezervarea: prin intermediul ecranelor de dimensiune mica sau medie angajatii au posibilitatea de rezervare a salilor de intalniri pentru un anumit interval de timp dorit.

Structura retelelor de Digital Signage

Oricare ar fi sfera de aplicare a solutiilor Digital Signage, componentele de baza sunt urmatoarele:
• Display-urile: LCD-urile si plasmele reprezinta jumatate din sistemele prezente pe piata digital signage – avand capacitatea de a comunica cu o gama diversificata de dispozitive mobile. NEC Display Solutions, partener ELTEK, dispune de o gama diversificata de display-uri potrivite pentru medii indoor si outdoor precum: Indoor LED VideoWall, Indoor LED FullHD, Indoor LED HD Bundle, Outdoor LED VideoWalls, Interactive VideoWalls, Interactive Touch Tables, Modular Touch System 55” - MultiSync, NEC InfinityBoard, Queue Management Systems.
• Infrastructura A/V: Avand rolul de a mentine si imbunatati comunicarea, echipamentele de infrastructura si control faciliteaza comutarea, distributia, transportul si conversia semnalelor audio-video. Matrici, distribuitoare, scalere, cabluri, prize arhitecturale A/V de la cei mai renumiti producatori precum R&M, Kramer, Cisco, Crestron si Milestone, parteneri ELTEK, care asigura crearea si functionarea sistemelor de infrastructura la cel mai inalt nivel.

• Playere (sursa de informatii):

- Continutul: Sursele pot include mesaje transmise prin video, imagini, grafice si scris. Informatii cu caracter general preluate din fluxuri de stiri, informatii meteo, informatii financiare, notificari situatii de urgenta
- Gestionarea continutului: Sistemele Digital Signage au capacitatea de a gestiona la un nivel inalt tehnologic, grafica, video-urille, imaginile utilizate in realizarea mesajului afisat.

• Sisteme de analiza video: Tehnologie avansata ce ofera posibilitatea de a analiza in timp real comportamentul clientilor. Axis Communications, lider mondial in domeniul retelelor video a anuntat achizitia companiei Cognimatics, lider in solutii de optimizare ce vizeaza in principiu sectorul retail. Tehnologia Cognimatics este des utilizata de catre companii din intreaga lume pentru: numararea persoanelor, masurarea cozilor si estimarea gradului de ocupare in magazin.

• Sisteme de PA/VA/BGM: Compania olandeza ATEÏS, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de sisteme de sonorizare, adresare publica si alarmare (PA/VA/BGM) este prezenta in Romania prin intermediul ELTEK Multimedia. Gama de echipamente ATEÏS cuprinde 3 serii:
- BOUTIQUE Scalable PA/VA System: sistem certificat EN54-16 si UL-2572, proiectat pentru spatiile mici si medii, precum; cladiri de birouri, hoteluri, retele de transport subteran si feroviar etc.
- IDA8 Integrated PA/VA System: sistem caracterizat de o stocare digitală de până la 100 de minute, certificat EN54-16, proiectat pentru spatiile medii si mari, precum; stadioane, arene sportive, centre comerciale, aeroporturi etc.
- DIVA Compact PA/VA System: un sistem compact in conformitate cu certificatul EN54-16, proiectat pentru spatiile mici si medii, precum; institutii de invatamant, institutii de stat, sali de spectacol etc.

• Retea: LAN, WLAN, WAN, WWAN.

• Dispecerat: Cu rolul de afisare si stocare a informatiilor acesta are posibilitatea de a identifica diferite tipuri de consumatori prin analizarea comportamentelor acestora colectand informatii precum: datele demografice (sex, varsta), preferintele, performanta anumitor produse, detalii privind stocul si angajamentul (numarul vizionarilor si intervalul de timp petrecut). Astfel putem segmenta care sunt campaniile mai bine orientate catre public si in acelasi timp care sunt mai eficiente.

Avantajele instalarii si utilizarii unui sistem Digital Signage ?

Utilizarea solutiilor Digital Signage pot aduce numeroase avantaje, din care enumeram:

• Informare eficienta, in timp real : Indiferent de informatia pe care dorim sa o transmitem prin intermediul sistemelor digital signage catre public aceasta este transmisa in timp real.
• Cresterea vanzarilor: In urma raportului realizat de DataTrend s-a demonstrat ca utilizarea solutiilor digital signage inregistreaza o crestere a vanzarilor cu peste 30%.
• Cresterea awareness: Realizarea prezentarilor virtuale care ii permit consumatorului sa poata vizualiza un produs din diferite unghiuri. Oferirea de imagini video HD, animatie si/sau fara sticla 3D, grafica 3D, si niveluri noi de interactivitate pentru a crea mesaje cu un impact vizibil.
• Return on Investment (ROI) excelent: Sistemele digital signage sunt o investitie ce produce randamente pozitive.
• Costuri reduse: Inlocuirea metodelor de publicitate de tip print care pot fi mai costisitoare, implicand un procedeu de realizarea mai lung, si totodata mai putin eficient in transmiterea informatiilor in comparatie cu solutiile digital signage prin care se pot economisii bani pe termen lung prin reducerea costurilor de imprimare si administrare.
• Managementul continutului de la distanta: Sistemele Digital Signage permit implementarea, afisarea si modificarea continutului in diferite medii de la distanta, fara a fi nevoie de interventia directa a personalului service. De exemplu, daca o companie doreste sa promoveze un nou produs sau sa anunte o viitoare promotie, poate crea un anunt pe care sa il implementeze, afiseze si modifice de la distanta in toate locatiile selectate in acelasi timp.

Efectul Digital Signage este intr-o continua expansiune, prezentand noi oportunitati si oferind continut inteligent, personalizat companiilor din zilele noastre.

ELTEK Multimedia, pionier in domeniul Digital Signage in Romania

Echipa ELTEK dispune de o veche expertiza in solutiile digital signage si este activa inca din anul 2005, de la inceputurile domeniului digital signage in Romania, instaland sisteme digital signage in primele retele comerciale si stradale din tara.

ELTEK Multimedia ofera solutii complete, la cheie, acoperind toate fazele unei implementari de succes: consultanta, proiectare si arhitectura sistem, procurare, finantare, instalare, dezvoltare de continut, integrare, instruire, operare, mentenanta, suport tehnic si service.

Gama de echipamente si sisteme furnizata de ELTEK este completa si variata. Acestea cuprind produse de o inalta tehnologie, cum ar fi: Indoor LED VideoWall, Indoor LED FullHD, Indoor LED HD Bundle, Outdoor LED VideoWalls, Interactive VideoWalls, Interactive Touch Tables, Modular Touch System 55” - MultiSync, NEC InfinityBoard, Queue Management Systems, Display-uri integrate Raspberry Pi, PA/VA/BGM.
Echipamentele provin de la producatori renumiti precum NEC, LG, Planar, Unilumin, Fida, Infinitus, NDS, Qmatic, Milestone Legrand, Ateis.

Spre deosebire de alti vendori sau producatori din piata romaneasca de profil, varietatea furnizorilor ne da posibilitatea de a oferi clientilor nostri cea mai buna solutie din punct de vedere raport calitate/pret, neavand constrangeri impuse de folosirea unei anumite tehnologii.
Gama de echipamente si sisteme este completata de serviciile prompte, pe care le oferim in regim 24/7 pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul echipei noastre Descriere servicii, link la pagina de service rescrisa la nivel de grup

ELTEK are capacitatea de a construi si implementa un sistem digital signage complet. Specialistii nostri certificati personalizeaza fiecare proiect prin solutii care pot indeplini obiectivele dorite de catre clientii nostri. Totodata acestia raspund intotdeauna nevoilor clientilor cu cea mai buna solutie, raport calitate/pret.
Dintre clientii nostri putem amintii: UiPath, UniCredit Bank, BRD Groupe Societe Generale, BNR, Renault, Cladirile de birouri The Bridge Bucuresti, CNAIR, Camera Deputatilor, A.S.E, Universitatea Politehnica din Bucuresti
etc.

Echipamente


VideoWall Solutions Indoor & Outdoor

LED 220" FullHD Bundle - NEC

LCD 55" Video Wall Display - NEC

LCD 75" High Brightness Display - NEC

Artistic Immersion 49" - LG

Interactive Signage Solutions
Modular Touch System 55″ - NEC

Touch Display- MultiSync® 65"- NEC

Touch Tables MultiSync® 65"- NEC

High Brightness MultiSync® 75"- NEC

OLED Signage - Indoor
Transparent OLED Signage - LG

LookThru Transparent OLED - Planar

LED Signage - Indoor & Outdoor
Color Transparent LED Film - LG

LBS Stadium - LG

LBE DOOH Series - LG

Interactive Kiosks - Indoor & Outdoor

TACTIVE TKC SelfKiosk - Fida

TACTIVE TKI InfoKiosk - Fida

TACTIVE TKP SelfKiosk- Fida

Wayfinding Kiosk
TACTIVE TWI - Wayfinding Kiosk - Fida

Totems - Indoor & Outdoor
EXENTIA EKO Digital Totem - Fida

EXENTIA EKS Digital Totem - Fida

THILE THK Digital Totem - Fida

MOTUS MKO Digital Totem - Fida

Servicii


Consultanta

Ofertare

Proiectare

Furnizare

Instalare

Punere in functiune

Mentenanta

Suport tehnic si service

OfertaDoresti sa implementezi o retea Digital Signage?

Specialistii ELTEK te vor contacta in scurt timp, pentru a stabili o intalnire