Profesorii din Australia Adopta Procesul de Invatare de Tip Mixt: Cum ne pregatim si care sunt instrumentele necesareIn timp ce intreaga lume se adapteaza la toate aspectele pandemiei globale, profesorii si educatorii descopera cum sa isi predea lectiile, cum sa implice si sa conecteze elevii de la distanta. In Australia, exista o traditie indelungata de predare la distanta iar sistemele si instrumentele cu care fac acest lucru sunt disponibile deja de ceva timp.

O Provocare Globala in Context Australian

Urgenta generata de COVID-19 a impus ca scolile australiene sa se inchida cu exceptia unor grupuri de elevi, de exemplu al celor ai caror parinti sunt lucratori din prima linie. Ceea ce a insemnat ca sistemele de educatie au trebuit sa se adune rapid si sa furnizeze masuri, continut si pregatire pentru profesori pentru a-i sustine in livrarea de invatamant la distanta.

Din fericire, instrumentele care sunt eficiente pentru invatarea la distanta existau deja pe harta de Tehnologie in Educatie in majoritatea districtelor educationale australiene. Guvernul Federal a investit fonduri importante in cadrul proiectului RevolutiaEducatieiDigitale ca sa se asigure ca toti elevii din scolile gimnaziale au laptopuri- consolidand astfel importanta tehnologiei in educatie pentru predare si invatare in intreaga tara.

In statul New South Wales, Department de Educatie a implementat in 2002 proiectul cu titlul Programul Clasei Conectate , in cadrul caruia au fost livrate instrumente de videoconferinta, table interactive SMART Boards si software de colaborare pentru a asigura astfel furnizarea eficienta a programei scolare si a expertizei comune in cele 2000 de scoli din stat.

Echipamente

SMART Board® MX265-V2


SMART Board® MX275-V2


SMART Board® MX286-V2


Software

Oferta Educationala

Servicii
CONSULTANTA

PROIECTARE

INSTALARE

INTEGRARE CU ALTE SISTEME

MENTENANTA

SUPORT TEHNIC
Tehnologiile au evoluat de cand aceste doua programe au fost implementate iar astazi exista sisteme mult mai elegante si mai accesibile- de ex. Videoconferinta este posibila prin intermediul fiecarui dispozitiv cu acces la internet si aflat la indemana elevilor. Ecosistemele de invatare din scoli sunt destul de sofisticate, la fel ca si capacitatile tehnologice educative ale scolilor, asa cum sunt decrise in studiile efectuate de SMART research.

Agentiile federale precum ACARA, Autoritatea Australiana de Evaluare si Raportare a Programei Scolare, si Serviciile din Educatie din Australia au livrat programa scolara si au facut evaluarea on-line, la fel ca si productia de continut digital pentru a veni in sprijinul predarii din sala de clasa- https://www.learningpotential.gov.au/

Strategii de Succes

In plus, strategiile, si initiativele precum “Invatarea Focusata pe Viitor”, Educatia STEM, si “Frontiere Educationale Viitoare pentru o Lume a Inteligentei Artificiale”, au incurajat scolile sa fie inovative in adoptarea de tehnologie si sa isi pregateasca elevii pentru o lume in evoluare. Cei mai multi dintre profesorii din Australia folosesc acum Sisteme de Management in Invatare, creaza si adopta continut digital interactiv pentru elevii lor pe care il distribuie oriunde si oricand. Deasemenea, au invatat cum sa foloseasca tehnologiile care ajuta elevii sa colaboreze online.

Astazi in Australia, peste 20,000 de profesori creaza activitati si secvente de invatare folosind Suita de aplicatii SMART Learning Suite Online. Cu aceasta componenta online a aplicatiei software SMART Learning Suite, profesorii beneficiaza de capabilitati suplimentare de distribuire a continutului si a activitatii lor pedagogice bogate cu elevii, disponibile pe orice dispozitiv din sala de clasa, in timp ce le permite acestora sa se implice din indiferent ce setare de echipamente au acasa. Pe durata crizei generate de COVID-19, multi dintre profesori au folosit tabla interactiva SMART Board din salile de clasa pentru a livra cu succes lectii creative si captivante elevilor aflati acasa.

In Australia elevii se vor intoarce in curand la scoala, unii doar o data pe saptamana, asa ca multi dintre profesori vor trebui sa gaseasca solutii sa predea atat celor din sala de clasa, cat si celor aflati la distanta. Pentru a veni in sprijinul profesorilor care trebuie sa invete cum sa faca acest lucru in mod efectiv si eficient, Echipa SMART ANZ a sustinut o serie de webinarii cu titlul: Sa fim agili! Invatam cum sa ne pregatim pentru livrarea de lectii in Invatarea Mixtay.

Profesori din peste 50 de scoli au participat la sesiunile de webinarii de doua ore despre lectiile mixte si au invatat cum sa foloseasca suita de aplicatii online SMART Learning Suite pentru a livra efectiv lectiile. Feedback-ul primit a fost nemaipomenit iar profesorii au avut sugestii pentru metodele de invatare ale viitorului.

Doresti mai multe informatii despre solutiile SMART?

Specialistii ELTEK te vor contacta in scurt timp, pentru a stabili o intalnire.
 • Comunicat ELTEK privind situatia actuala


  Activitatea companiilor din grupul AVITECH continua la acelasi nivel de profesionalism si asiguram partenerii nostri ca respectam toate masurile de siguranta impuse de Ministerele Sanatatii si Afacerilor Interne.

 • Solutii de tip videowall pentru cladirea The Bridge II


  Proiectele The Bridge I si The Bridge II intaresc inca o data angajamentul ELTEK de a pune la dispozitia clientilor nostri cele mai inovatoare, eficiente si productive tehnologii si echipamente.

 • Viorel Biziru este noul partener al companiei ELTEK


  Viorel a absolvit Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, are certificari PMP, CTS si o experienta de peste 15 ani in coordonarea unora dintre cele mai importante proiecte A/V.

 • ELTEK a devenit parte din AVITECH Group


  Viziunea companiei este de a deveni cel mai mare integrator de sisteme si furnizor de solutii cu expertiza in domeniile Audio, Vizual, Automatizari, IT&Comunicatii, din Romania si regiunea Balcanica.

 • Cel mai bun partener NEC pentru solutii Videowall


  Ca recunoastere a profesionalismului, la sfarsitul anului 2018, filiala NEC RBM ne-a conferit premiul pentru cel mai bun partener din regiune, in domeniul proiectarii si promovarii solutiilor de afisare de tip Videowall.

 • Va invitam sa ne vizitati la ISE 2019 Amsterdam


  Ca in fiecare an, va invitam sa ne vizitati in perioada 5-8 Februarie la Amsterdam, in standurile partenerilor nostri prezenti la Integrated Systems Europe 2019 pentru a va prezenta utimele tehnologii si solutii A/V.