Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina beneficiaza de sisteme audio-video de exceptieAVITECH a finalizat in calitate de antreprenor general, un proiect complex care a inclus reabilitarea, amenajarea si dotarea cu echipamente audio-video, IT&C, de siguranta a Complexului Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina.

Primaria Municipiului Slatina a demarat ambitiosul proiect de realizarea a unui centru cultural complex in spatiul care a adapostit cinematograful “Alutus”, dupa preluarea acestuia, in 2007. Investitia pentru realizarea modernizarii si inceputul propriu-zis al lucrarilor au avut loc in anul 2009. Noul centru poarta numele ilustrului scriitor si dramaturg Eugen Ionescu, care s-a nascut la Slatina pe 26 noiembrie 1909. Municipalitatea a ales lansarea Complexului Cultural in cadrul celei de-a XX-a editii a “Zilelor Eugen Ionescu”, chiar in ziua care marcheaza 101 ani de la nasterea dramaturgului.

Modernul complex nou lansat aduce iubitorilor de cultura, precum si cinefililor din Slatina, o sala de teatru multifunctionala cu dotari pentru conferinte, cu o capacitate de 148 locuri, doua sali de cinematograf cu tehnologie 3D de ultima generatie, fiecare cu o capacitate de 48 locuri, o cafenea literara, foaier, camere pentru repetitii si relaxare, cabine pentru actori, depozit decoruri si costume. Toate spatiile sunt amenajate conform celor mai noi tendinte in domeniu.

Intre echipamentele si sistemele oferite de AVITECH, dedicate teatrelor si cinematografelor, se numara: scenotehnica (scena, stalpi sustinere lumini, cortina), sisteme cinema digitale 3D, proiectoare digitale, servere digitale, procesoare audio digitale, ecrane de proiectie, sonorizare surround, lumini profesionale, tratamente acustice, mobilier de cinema si teatru.

Solutia oferita a inclus si numeroase echipamente si sisteme complementare: retele voce date si telefonie, sisteme IT&C, de conferinta pentru sali multifunctionale (integrate in sala de teatru), de automatizare si control, sisteme de adresare publica, retele digital signage pentru interior si exterior etc.

In opinia domnului primar Darius Valcov, proiectul este „o lucrare executata intr-un stil profesionist, intr-un ritm rapid, care va dainui in timp la standardul inalt la care a fost supusa”.

Asteptat cu nerabdare de slatineni, complexul si-a deschis portile in prezenta unor nume mari ale teatrului si cinematografiei romanesti si a numeroase oficialitati: actorii Marcel Iures, George Mihaita, primarul Darius Valcov si multi altii. Proiectul crearii unui spatiu de cultura si relaxare pentru locuitorii orasului a readus Slatina pe harta centrelor regionale culturale din Romania.

Echipamente

Ecrane de proiectie speciale reflexive
Videoproiectoare 3D
Mixer audio analogic
Pupitru control lumini
Scenotehnica
Mobilier specializat pentru sala de teatru

Servicii

Furnizare
Instalare
Punere in functiune

Date

Client Primaria Slatina
Locatie Slatina
An 2012
Domeniu Cultura
Solutii Audio, Video, Cinema

Doresti informatii despre amenajarea si dotarea salilor de cinema?

Trimite-ne un e-mail, iar unul dintre specialistii ELTEK iti va oferi informatiile de care esti interesat.