NEC introduce sisteme de afisare LED in aeroporturiNEC Display Solutions Europe a lansat ecranele gigantice cu tehnologie LED in cadrul aeroportului Arlanda din Stockholm dupa ce a minimizat interferenta electromagnetica asociata cu tehnologia LED, care poate provoca probleme serioase in terminale din ziua de astazi.

Swedavia, compania care detine 10 aeroporturi principale din Suedia, a ales compania NEC pentru furnizarea ecranelor LED gigantice in zonele de verificare si ridicare a bagajelor pentru a le oferi pasagerilor informatii despre calatorii, publicitate, promotii si alt tip de continut.
Swedavia a avut cerinte specifice referitoare la acest proiect, iar una dintre acestea a fost ca toate ecranele, nu doar modulele individuale, sa respecte standardul EMC clasa B astfel incat sa nu genereze interferente cu alte sisteme si dispozitive de comunicatii.

,, Inainte de a lucra cu NEC, am desfasurat un proiect independent pe baza tehnologiei LED, insa am descoperit imediat ca ecranele generau interferente inacceptabile cu celelalte echipamente’’ a afirmat Johan Monie, head of passenger processes la Swedavia. ,, Tehnologia LED emite o cantitate mare de radiatie electromagnetica, iar aceste ecrane ar fi generat probleme serioase cu Wi-Fi si conectivitatea Bluetooth, tocmai experienta neplacuta pe care incercam sa o evitam. Prin urmare, am discutat cu reprezentantii NEC pentru a gasi solutia acestei probleme.’’

Inginerii NEC au proiectat 2 ecrane LED 3.91 mm direct view cu o protectie speciala astfel incat acestea sa emita niveluri mici de radiatie electromagnetica. NEC a fost responsabil pentru fiecare aspect al proiectului, de la proiectarea modulelor la instalarea si punerea in functiune a acestora. De asemenea, compania a furnizat o platforma back-end care le permite angajatilor aeroportului sa creeze si sa gestioneze continutul din mai multe surse intr-o singura aplicatie.
Dupa o perioada de testare, pe parcursul careia ambele ecrane au respectat cu succes standardul EMC, acestea au fost lansate oficial luna trecuta, iar acum sunt complet functionale.

,,Din ce in ce mai multe centre de transport imbratiseaza tehnologia LED, dar acestea nu sunt informate despre impactul pe care ecranele le au asupra altor dispozitive sau sisteme de comunicatii’’, declara Richard Wilks, Business Development Manager al diviziei de transport public la compania NEC Display Solutions Europe. ,,Daca ecranele nu sunt proiectate corespunzator, acestea pot compromite conectivitatea pe care pasagerii se asteapta sa o aiba pe parcursul calatoriei, precum Wi-Fi, Bluetooth, 4G si 5G. Acestea pot interfera cu sistemele de protectie care se bazeaza pe frecventa radio.’’

,,Centrele de transport precum aeroporturile au devenit zgomotoase, cu numeroase semnale si volume imense de trafic, motiv pentru care NEC a mutat toate display-urile LCD in clasa B EMC’’, a afirmat Wilks. Operatorii de transport se grabesc sa aleaga tehnologia LED, dar acestia trebuie sa tina cont de impactul cumulativ pe care il au aceste ecrane asupra altor tehnologii si sa le ceara partenerilor tehnologici solutii special proiectate pentru a evita interferentele neconvenabile.

In concluzie, inainte de instalarea unor display-uri LED in aeroport, asigurati-va ca aveti un partener care va poate proiecta o astfel de solutie fara ca radiatia electromagnetica emisa de aceasta tehnologie sa compromita alte sisteme de comunicatii vitale pentru siguranta si confortul pasagerilor.

ELTEK este partenerul NEC in Romania si are o experienta de peste 20 de ani in domeniul sistemelor Audio-Video. Specialistii companiei va stau la dispozitie pentru proiectarea unor solutii care sa raspunda nevoilor dumneavoastra.

Tendinte Audio-Video

DCNM-DSL50
VCD-811ICT
DCN IDESK-L

Doresti mai multe informatii despre solutiile NEC pentru aeroporturi?

Trimite-ne un e-mail, iar unul dintre specialistii ELTEK iti va oferi informatiile de care esti interesat.